Nauka 5

23.05.2024.

14:41

Princ Hari odbio poziv kralja Čarlsa

Princ Hari odbio je poziv svog oca, kralja Čarlsa, da odsedne u kraljevskoj rezidenciji prilikom posete Londonu ovog meseca iz sigurnosnih razloga.

Izvor: Index.hr

Princ Hari odbio poziv kralja Čarlsa
Profimedia

Podeli:

Čarlsovu ponudu navodno je odbio jer nije uključivala punu zaštitu koju imaju drugi visoki članovi kraljevske porodice i koju je i on imao dok sa suprugom Megan Markl nije odstupio s dužnosti u martu 2020. godine.

Umesto toga, odlučio je da bude smešten u hotelu, jer je smatrao da tako može doći i otići neopaženo. The Telegraph navodi i kako je Hari razočaran odlukom britanske vlade da mu se oduzme policijska zaštita dok je u Britaniji, na šta se žalio i visokom sudu u Londonu, ali je izgubio slučaj.

Sada je dužan 28 dana pre svog dolaska u Veliku Britaniju o tome obavestiti tamošnju policiju, ako se želi prijaviti za osiguranje, koje mu mora odobriti odbor koji se brine o zaštiti članova kraljevskih porodica i javnih ličnosti.

Princ Hari je poslednji put bio u Londonu na obeležavanju desete godišnjice Inviktus igara, a tada se pisalo kako Čarls nije imao vremena za susret s njim jer je bio prezauzet.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

19 h

Podeli: