Nauka 5

23.05.2024.

14:41

Princ Hari odbio poziv kralja Čarlsa

Princ Hari odbio je poziv svog oca, kralja Čarlsa, da odsedne u kraljevskoj rezidenciji prilikom posete Londonu ovog meseca iz sigurnosnih razloga.

Izvor: Index.hr

Princ Hari odbio poziv kralja Čarlsa
Profimedia

Podeli:

Čarlsovu ponudu navodno je odbio jer nije uključivala punu zaštitu koju imaju drugi visoki članovi kraljevske porodice i koju je i on imao dok sa suprugom Megan Markl nije odstupio s dužnosti u martu 2020. godine.

Umesto toga, odlučio je da bude smešten u hotelu, jer je smatrao da tako može doći i otići neopaženo. The Telegraph navodi i kako je Hari razočaran odlukom britanske vlade da mu se oduzme policijska zaštita dok je u Britaniji, na šta se žalio i visokom sudu u Londonu, ali je izgubio slučaj.

Sada je dužan 28 dana pre svog dolaska u Veliku Britaniju o tome obavestiti tamošnju policiju, ako se želi prijaviti za osiguranje, koje mu mora odobriti odbor koji se brine o zaštiti članova kraljevskih porodica i javnih ličnosti.

Princ Hari je poslednji put bio u Londonu na obeležavanju desete godišnjice Inviktus igara, a tada se pisalo kako Čarls nije imao vremena za susret s njim jer je bio prezauzet.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

22 h

Podeli: