Aktuelno

23.05.2024.

15:45

Milan Nikolić: AMSS već 100 godina podržava projekte promocije bezbednosti u saobraćaju

U Somboru je danas svečano otvoren preventivni Karavan bezbednosti saobraćaja.

Izvor: B92

Milan Nikolić: AMSS već 100 godina podržava projekte promocije bezbednosti u saobraćaju
AMSS Promo

Podeli:

Cilj ovog događaja je da se podigne svest građana o značaju poštovanja saobraćajnih propisa radi unapređenja bezbednosti na putevima. 

Događaj su u prisustvu velikog broja građana Sombora otvorili ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, generalni sekretar AMSS-a Milan Nikolić, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je važnost ovog projekta i njegov plemeniti cilj.

"Projekat smo simbolično nazvali Karavan bezbednosti saobraćaja, jer je naša zamisao da zajedno sa partnerima obiđemo čitavu zemlju i da u direktnom kontaktu sa građanima doprinesemo unapređenju stavova o bezbednom učešću u saobraćaju", istakao je Dačić.

"Saobraćaj je jedna od oblasti koja je najviše doprinela razvitku društva, ali istovremeno jedna od oblasti koja odnosi najviše života. Svake godine u našoj zemlji oko 500 osoba izgubi život u saobraćajnim nezgodama, a gotovo 20.000 bude povređeno. Za nekog su ovo samo brojevi, ali za hiljade osoba i njihovih porodica to su trenuci koji zauvek menjaju živote", naveo je on.

AMSS Promo

"Nažalost, i pored katastrofalnih posledica saobraćajnih nezgoda, često smo kao društvo skloni da svoju bezbednost u saobraćaju uzimamo zagarantovano i često smo stava da se to nama ne može i neće desiti. Naprotiv, za saobraćajnu nezgodu dovoljan je jedan trenutak nepažnje. Sa nama su u Somboru partneri, koji će biti i u ostalim gradovima, sa kojima želimo da zajednički unapređujemo stanje bezbednosti u saobraćaju", zaključio je Ivica Dačić. 

Milan Nikolić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije pozdravio je sve učesnike i naglasio značaj ovakvih akcija.

"Čast mi je i zadovoljstvo da sam danas ovde ispred Auto-moto saveza Srbije, institucije koja duže od 100 godina podržava i inicira sve projekte koji se tiču bezbednosti u saobraćaju. Trg Svetog trojstva u Somboru danas je obojen u najlepše boje i siguran sam da će građani ovog grada, kroz zabavu i igru, naučiti i podsetiti se svih saobraćajnih propisa", naveo je Nikolić.

"Na drugoj strani Trga imamo primere vozila oštećenih u saobraćajnim nezgodama, kao podsetnik kakvu koncentraciju i odgovornost zahteva učestvovanje u saobraćaju, bilo da je reč o pešacima, biciklistima ili vozačima automobila", istakao je. 

AMSS Promo

"Auto-moto savez Srbije duže od 50 godina organizuje takmičenje o poznavanju saobraćajnih propisa 'Šta znaš o saobraćaju', a poslednje dve godine naši mališani su prvaci Evrope. Mislim da je vreme da osnovci iz Sombora sledeće godine budu, kako državni, tako i evropski prvaci i pozivam ih da se zainteresuju za ovo takmičenje i u što većem broju da učestvuju", rekao je Milan Nikolić.

Karavan bezbednosti saobraćaja  sastoji se od brojnih radionica, predavanja, javnih časova o bezbednosti saobraćaja na putevima, a nakon Sombora, tokom maja i juna, putovati u Bor, Kruševac, Valjevo, Novi Pazar i Pirot.

Podeli:

Možda vas zanima

Podeli: