Aktuelno 3

23.05.2024.

11:35

Kina kreirala četbota zasnovanog na Si Đinpingu

Kreiran je novi četbot, koji je zasnovan na predsedniku Kine Si Đinpingu.

Izvor: B92

Kina kreirala četbota zasnovanog na Si Đinpingu
EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Podeli:

Četbot je treniran na "mislima" lidera Kine, odnosno kineski zvaničnici su iskoristili veliki broj njegovih knjiga i članaka u svrhu treniranja četbota.

Politička Filozofija Đinpinga je kolektivno poznata kao "Misli Si Đinpinga o socijalizmu s kineskim obeležjima za novu eru", ili kratko "Misli Si Đinpinga". Ova ideološka doktrina je kreirana tokom perioda dok je bio vođa Komunističke partije Kine.

Kako javlja "The Financial Times", pregledan je jedan dokument koji sadrži više od 86.000 pominjanja Si Đinpinga, na kojem je treniran četbot.

Tehnologija još uvek nije dostupna javnosti, a koristi se u istraživačkom centru, pod nadzorom Kineske administracije za sajbersvemir.

Model može da odgovara na pitanja, kreira izveštaje, sumira informacije i prevodi između kineskog i engleskog jezika. U pitanju je osnovni četbot, koji može da širi Sijeve ideje o politici, ekonomiji i kulturi. 

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: