Svet

Petak, 21.03.2014.

13:43

"Ekonomske sankcije su ćorsokak"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je u Moskvi da su pokušaji da se Rusija zbog krize na Krimu izoluje ekonomskim sankcijama zapali u "ćorsokak".

Izvor: Tanjug

Default images

Lavrov je rekao da "izjave u Vašingtonu o ekonomskim sankcijama" protiv Rusije predstavljaju pokušaje "rusofoba da preokrenu situaciju kako bi se izolovala Rusija".

Oni koji budu sledili takve ideje dospeće u "slepu ulicu", rekao je Lavrov na sastanku posvećenom pripajanju Krima Ruskoj Federaciji, javile su ruske agencije.

On je izrazio očekivanje i da ruski partneri na Istoku neće pribeći sankcijama protiv Rusije.

Ruski ministar je, povodom današnjeg potpisivanja sporazuma o pridruživanju Ukrajine sa EU, rekao da je Kijev trebalo da sačeka da se održe izbori i formira vlada koju bi priznavala cela Ukrajina, pa da se tek onda, kako je dodao, potpiše takav sporazum sa Briselom.

"Mislim da samo nakon što se postigne sporazum kod kuće, dogovor na nacionalnom nivou, problemi koji izazivaju ogromne kontroverze u Ukrajini mogu da budu rešeni", istakao je Lavrov.

Lavrov je još naveo da Rusija želi da vidi Ukrajinu kao zemlju u kojoj nema radikala.

"Naš je interes da se kriza u našoj bratskoj zemlji prevazidje kako bi se moglo slobodno disati i kako bi se Ukrajina oporavila od ove nesreće, u kojoj su došli na vlast ljudi koji se u mnogome oslanjaju na ekstremiste, neonaciste i radikale, i koji ne uzimaju u obzir interese većeg dela ukrajinske nacije", naglasio je šef ruske diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: