Svet

Sreda, 23.01.2013.

12:11

I Sarkozi beži zbog poreza

Britanski mediji pišu da bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi planira da se preseli u London a kao razlog navode velika poreska oterećenja u Francuskoj.

Izvor: Standard

Default images

Sarkozi naime planira da u Londonu osnuje investicioni fond vredan više od milijardu funti. Poreska stopa u Francuskoj je, inače rekordnih 75 odsto.

Kako piše londonski Standard Sarkozi i njegova supruga, bivša manekenka Karla Bruni,već su izabrali kraj u kome žele da žive a to je po njihovom pisanju bogata četvrt Saut Kensington.

Sarkozi se inače nalazi pod istragom zbog korupcije u Francuskoj, tako da bi njegovo "izbeglišto" izazvalo veliki šok.

Ugledni istraživački novinski sajt ”Mediapart“ je objavio da su prvi nacrt ”londonskog plana“ pronašli detektivi na Sarkozijevom kompjuteru. Sarkozi treba da svedoči u takozvanoj aferi Betankur, u kojoj se tereti da je finansirao svoju izbornu kampanju 2007. ilegalnim donacijama vlasnice ”Loreala“ i najbogatije žene u Francuskoj, Lilijan Betankur. Protiv Sarkozija se vodi više istraga. U jednoj od njih je povezan sa prodajom naoružanja Pakistanu, a u drugoj da je navodno koristio novac poreskih obveznika kako bi plaćao prijateljima da rade istraživanja javnog mnjenja.

Ako ostvari svoju nameru o preseljenju u London Sarkozi će se pridružiti poznatom francuskom glumcu Žerar Depardje koji je upravo zbog poreza otišao iz Francuske i postao ruski državljanin.

nu, a u drugoj da je navodno koristio novac poreskih obveznika kako bi plaćao prijateljima da rade istraživanja javnog mnjenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: