Svet

Utorak, 24.08.2010.

09:08

Roš preuzima Biolmagene

Švajcarska farmaceutska grupacija "Roš" će preuzeti američku visokotehnološku dijagnostičku kompaniju "BioImagene" za oko 100 miliona dolara.

Izvor: Tanjug

Default images

Time će učvrstiti svoju dominantnu poziciju u dijagnostici kancera.

"Roš" očekuje da će kupovinu te privatne kompanije, sa sedištem u Kaliforniji, kompletirati tokom sledećih sedmica, prenela je agencija AP.

"BioImagene" obezbeđuje inovativnu digitalnu tehnologiju koju koriste patolozi pri analiziranju uzoraka tkiva pacijenata.

Dijagnostika ima sve veći značaj u lečenju raka koji se sve češcće povezuje s genetskim profilom pacijenata. "Roš" je najveći svetski proizvođač lekova protiv kancera.

"Roš", sa sedištem u Bazelu, je saopštio da će "BioImagene" postati deo njegove američke podružnice "Ventana medikal sistems".

Vrednost akcija "Roša" je na jučerašnjem poslovanju na berzi u Cirihu povećana 0,9 odsto, na 148,30 švajcarskih franaka (143,45 dolara).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

4 h

Podeli: