Android 19

12.06.2024.

16:02

Vraća se legendarna Nokia Lumia

HMD Global, finska kompanija koja stoji iza Nokia telefona, radi na oživljavanju legendarne Nokia Lumia serije.

Izvor: GizChina

Vraća se legendarna Nokia Lumia
Profimedia

Podeli:

Najnovije informacije sugerišu da dolazeći model Lumia telefona biti Nokia-brendirani uređaj, iako su raniji izveštaji pominjali da HMD telefoni više neće koristiti Nokia brend.

Telefon će biti replika klasičnog Lumia dizajna i imaće prepoznatljiv Nokia logo na sebi.

Nokia Lumia replika nosi kodno ime SkyLine i trebalo bi da bude telefon iz srednjeg segmenta, sa nekim modernim funkcijama.

Pokretaće ga Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 čipset, imaće 12GB RAM-a i 256GB prostora za skladištenje podataka. Na poleđini će se naći tri kamere: 108MP glavni senzor, 8MP ultraširoki i 2MP makro ili dubinski senzor. S prednje strane će se naći 32MP selfi kamera.

Sve će napajati velika baterija, kapaciteta 4900mAh, sa podrškom za 33W punjenje preko kabla. Telefon će imati i podršku za Bluetooth 5.2 i NFC, kao i dva zvučnika sa OZO tehnologijom zvuka i PureView tehnologijom.

Prema glasinama, displej ovog telefona će biti jedan od njegovih glavnih aduta. U pitanju je FHD+ OLED ekran osetljiv na dodir, sa podrškom za 120Hz osvežavanje.

Kada je u pitanju dizajn, SkyLine se vraća klasičnom "Fabula" dizajnu iz Lumia ere. To će obezbediti nostalgičnu notu za sve fanove serije. Telefon se očekuje u pink, plavoj, zelenoj i žutoj boji.

SkyLine će od starta koristiti najnoviji Android 14 operativni sistem, a korisnicima će ponuditi poznato ali i novo iskustvo. Očekuje se da će koštati između 522 i 539 evra.

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: