Region 0

12.06.2024.

16:53

Preuzeta Fortenova

Evropska komisija odobrila je, u skladu s Uredbom EU o koncentracijama, da Pavao Vujnovac iz Hrvatske stekne isključivu kontrolu nad Fortenova grupom Mid Co B. V. u Holandiji.

Izvor: SEEbiz

Preuzeta Fortenova
T. Schneider / Shutterstock.com

Podeli:

Transakcija se prvenstveno odnosi na poljoprivredni sektor, kao i na proizvodnju hrane i snabdevanje robom široke potrošnje u Hrvatskoj, Sloveniji i u više država na Balkanu koje nisu članice EU.

Komisija je zaključila kako je učinak transakcije na tržišno takmičenje na tržištima na kojima društva posluju ograničen. Prijavljena transakcija ispitana je u okviru uobičajenog postupka revizije koncentracija, prenosi Seebiz.

Pročitajte i:

Tekst

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Svet

Okreću leđa Rusiji: "Amerika nas je upozorila"

Nakon upozorenja iz SAD Turska je proteklih nedelja radila na prilagođavanju svog carinskog sistema kako bi blokirala izvoz nekoliko desetina kategorija robe američkog porekla u Rusiju, potvrdila su tri neimenovana izvora sa direktnim saznanjima o ovom pitanju

22:04

22.10.2024.

1 d

Podeli: