Svet

Ponedeljak, 20.03.2017.

12:48

Rađa se telekomunikacioni div - najveći u zemlji

Indijski ogranak britanske telekomunikacione kompanije Vodafon najavio je spajanje sa indijskom kompanijom Idea Selular.

Izvor: Tanjug

Rađa se telekomunikacioni div - najveći u zemlji
Foto: Thinkstock

To će rezultirati kreiranjem najvećeg telekomunikacionog operatera u toj zemlji sa više od 400 miliona korisnika.

U zajedničkoj kompaniji, Vodafon će posedovati 45,1 odsto akcija, Idea 26 odsto udela, dok će ostatak biti u vlasništvu javnih akcionara posle spajanja, koje bi trebalo da bude realizovano naredne godine, navodi se u zajedničkom saopštenju dve kompanije, a prenosi agencija AP.

Spajanjem je vrednost kompanije Vodafon Indija procenjena na 828 milijardi rupija (12,4 milijarde dolara), a kompanije Idea na 722 milijarde rupija (10,8 milijardi dolara), navodi se u saopštenju, i dodaje da spajanjem neće biti obuhvaćen i 42-procentni udeo Vodafona u kompaniji Indus tauers, drugoj lokalnoj kompaniji.

Idea Selular je u vlasništvu indijske kompanije Aditja Birla Grupe.

Tržišni udeo Vodafona u Indiji je 18,6 odsto, Ideje 16,9 odsto, dok je kompanija Barti Ertel (Bharti Airtel) trenutno najveća telekomunikaciona kompanija u Indiji, sa tržišnim udelom od 23,6 odsto i bazom klijenata od 265,9 miliona, prema podacima indijskog telekomunikacionog regulatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: