Srbija

Četvrtak, 22.12.2016.

22:14

Pionir koristi čokogejt - bilbordi po Zagrebu FOTO

Kompanija čija je čokoladica započela "čokoladni balkanski rat", subotički Pionir, odlučio je da se reklamira u Hrvatskoj.

Izvor: B92, Tanjug

Pionir koristi čokogejt - bilbordi po Zagrebu FOTO
Foto: Thinkstock

U Zagrebu su, naime, postavili nekoliko velikih plakata s reklamom za "Mony", čokoladicu koju je deci u Dubrovniku delila hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

"Jeste li videli naše bilborde u Zagrebu", pita Pionir svoje pratioce na Tviteru uz znak namigivanja, prenosi regionalna tv N1 .

Povodom afere "čokogejt" Pionir se oglasio pre nekoliko dana kada je okačio fotografiju na kojoj je jasna poruka: “Ostanite mirni, uzmite Mony”.

Čokoladica subotičkog Pionira našla se u paketićima za decu pripadnika hrvatske vojske.

Čokoladica je prilično iznervirala deo javnosti u Hrvatskoj, a predsednica Grabar Kitarović, koja je delila paketiće, tim povodom kazala je da je veoma razočarana, jer lično zastupa i podržava kampanju "Kupujmo hrvatsko".

Afera je zatim dobila i ime - čokogejt.

Ministar trgovine Rasim Ljijić rekao je srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, a na to upućuje reakcija predsednice te zemlje.

Prema rečima Ljajića, u Srbiji posluje više hrvatskih kompanija nego što srpskih proizvoda ima na rafovima prodavnica u Hrvatskoj, ali o srpskim kompanijama u Hrvatskoj ne može ni da se govori. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: