Svet 7

20.05.2024.

6:11

Predsednik Irana poginuo u padu helikoptera: Stigle prve fotografije sa mesta nesreće FOTO

Novinska agencija Mehr saopštila je jutros da su svi putnici u helikopteru u kom se nalazio predsednik Irana Ebrahim Raisi poginuli.

Izvor: B92, Tanjug

Predsednik Irana poginuo u padu helikoptera: Stigle prve fotografije sa mesta nesreće FOTO
Tanjug/Azin Haghighi, Moj News Agency via AP

Podeli:

To je i za Rojters jutros potvrdio neimenovani iranski zvaničnik.

Podsećanja radi, iranska državna televizija objavila je informaciju da nema preživelih na mestu gde se pao helikopter u kome se nalazio predsednik te zemlje Ebrahim Raisi, prenosi CNN.

Spasilački timovi stigli  su do mesta nesreće u kojoj je helikopter potpuno izgoreo, rekao je jedan neimenovani iranski zvaničnik za Rojters.

Na društvenim mrežama pojavile su se prve fotografije, na kojima se navodno vidi olupina helikoptera.

"Helikopter predsednika Raisija je potpuno izgoreo... nažalost, strahuje se da su svi putnici mrtvi", rekao je zvaničnik nakon što su timovi za pretragu pronašli olupinu helikoptera.

Državna televizija prethodno je javila da su timovi za pretragu pronašli  mesto pada helikoptera sa predsednikom Ebrahimom Raisijem i da je predsednik iranskog Crvenog polumeseca izjavio da situacija nije "dobra".

Agencija Anadolija prenla je da je turski dron koji je pomagao u potrazi identifikovao izvor toplote za koji se sumnjalo da je olupina helikoptera i podelio koordinate mogućeg mesta nesreće sa iranskim vlastima.

Helikopter u kojem su bili predsednik Raisi i ministar spoljnih poslova zemlje Hosein Amir Abdolahijan srušio se juče na severozapadu Irana, u regionu Verzegan.

Podsećanja, helikopter u kojem su bili Raisi i ministar spoljnih poslova zemlje Hosein Amir Abdolahjan srušio se na severozapadu zemlje u regionu Verzegan, a spasilačke ekipe su stigle u zonu vanredne situacije i tragale su za helikopterom.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: