Srbija

Subota, 14.05.2016.

10:39

Niče kapislana u Krušiku od 9 mil EUR

Ministar odbrane Zoran Đorđević i direktor HK Krušik Mladen Petković položili su u Valjevu kamen temeljac za novu kapislanu u toj fabrici.

Izvor: Tanjug

Niče kapislana u Krušiku od 9 mil EUR
Foto: Tanjug

Fabrika će zaposliti 120 novih radnika.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i premijer Aleksandar Vučić i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.

Ukupna vrednost investicije je 8,7 miliona evra, a objekat bi trebalo da bude izgrađen do kraja septembra.

Površina novog objekta biće 1.208 metara kvadratnih i tu će se proizvoditi kapisle za streljačku municiju tipa Bokser, kalibra 4,5 i 5,5 milimetara.

Predvidjeni kapacitet proizvodnje je 400 miliona komada godišnje.

Vučić će zatim prisustvovati otvaranju novog proizvodnog pogona u toj fabrici, odnosno hale za hladno i rotaciono istiskivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: