Srbija

Petak, 24.07.2015.

13:35

Penzioneri: BG kriv za visok porez - ukinite

Predstavnici Udruženja sindikata penzionera predali su gradonačelniku Beograda Siniši Malom inicijativu za poništenje rešenja o porezu na imovinu za 2015.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug

To udruženje smatra da je gradska vlast odredila previsoke poreze na imovinu za ovu godinu i traži da se donesu nova rešenja i da građani plaćaju iznose koji su utvrđeni za 2013. godinu.

Predsednik Udruženja sindikata penzionera Beograda Mihajlo Radović je agenciji Beta kazao da su novim poreskim rešenjima najviše pogođeni penzioneri sa malim primanjima, a takvih je oko 1,1 milion, koji za stan u kojem žive plaćaju nerealno visoke poreze.

"Ne prihvatamo objašnjenje gradske vlasti da je Vlada Srbije nadležna za poreske propise, jer je Grad uvođenjem novih zona i utvrđivanjem netržišnih cena nekretnina znatno uvećao poreze na imovinu za 2015. godinu, kako bi obezbedio što veće prihode u gradski budžet", kazao je Radović.

On je dodao da je inicijativa o poništenju rešenja o porezu na imovunu predata i predsedniku Skupštine Beograda Nikoli Nikodijeviću, i da očekuje odgovor gradske vlasti u narednih 15 dana.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da visina poreza na imovinu ne zavisi od lokalne samouprave, već od Zakona o porezima koji donosi Vlada Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: