Srbija

Sreda, 16.07.2014.

18:15

ASNS neće da protestuje

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata saopštila je da neće učestvati u protestu i štrajku koji sutra organizuju SSS i UGS Nezavisnost.

Izvor: Beta

Default images

"Savez samostalnioh sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati (UGS) Nezavisnost učestvovali su u izradi izmena Zakona o radu i snose punu odgovornost za sve odredbe, a posebno one koje se tiču otkaza, prava zaposlenih i položaja sindikata", navodi se u saopštenju ASNS.

Iz ASNS ističu da su ti sindikati više od četiri godine imali monopol na izradu zakona i da su svaki pokušaj ASNS da doprinese izradi zakona o radu "dočekivali na nož i ucenama sprečavali učešće".

"S S S S i UGS Nezvisnost za svoj rad i delovanje moraju da snose posledice i nikakav poziv na protest i štrajk ne može da ih amnestira od odgovornosti za predložene izmene Zakona o radu", navodi se u saopštenju.

U ASNS smatraju da ta dva sindkata pokušavaju da manipulišu članovima drugih sindikata, unapred svesni malog učešća njihovih članova kako bi obezbedili nekakvu masovnost na protestima i na taj način zaštiti svoje sebične interese i privilegije.

ASNS zahteva od Vlade Srbije da odmah kroz pravi socijalni dijalog pripremi niz zakonskih rešenja kojima će konačno da se uredi sindikalna scena i da se na pravi način utvrdi reprezentativnost, a Socijalno-ekonomski savet radi u legitimnom sastavu.

S S S S i UGS Nezavisnost sutra će u Beogradu organizovati protest zbog izmena zakona o radu i o penzijskom i invalidskom osiguranju na kojem očekuju oko 10.000 učesnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: