Srbija

Petak, 27.04.2007.

09:26

Drakulić: Očekujem poziv Agencije

Očekujem da će Agencija za privatizaciju sa Ist pointom pokrenuti pregovore o kupovini RTB Bor, kaže Zoran Drakulić.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Ist point je bio drugoplasirani na tenderu za kupovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor i Drakulić smatra da bi Agencija trebalo da pregovara sa njim posle raskida ugovora sa rumunskom kompanijom Kuprom.

Predsednik Ist pointa dodaje i da mnoge stvari nagoveštavaju ovakav razvoj situacije - dosadašnja prepiska holdinga sa Agencijom, sam ugovor, ali i činjenica da Ist pointu nikada nije vraćena garancija od tri miliona dolara.

Prema njegovim rečima, kada se govori o završavanju privatizacije RTB Bora, ne treba voditi računa samo o pravnoj strani situacije, već i o situaciji u samom Boru. 

„Tamo je situacija teška, privatizacija već dugo traje i Bor je danas "na ivici", jer nema dovoljno sirovina i može se desiti da proizvodnja brzo stane ukoliko se nešto ne učini”, rekao je Drakulić, dodavši da je neophodno da se tokom narednih dana ili započnu pregovori sa Ist pointom kao drugoplasiranim kandidatom ili da država odluči da finansira proizvodnju.

„Sindikati treba da budu svesni toga i da ne insistiraju na novim načinima privatizacije jer treba što pre da dobiju investitora, bez obzira da li će to biti Ist point”, rekao je Drakulić, dodavši da je "danas dobra cena bakra, a sutra možda neće biti".

Agencija za privatizaciju je raskinula ugovor sa Kupromom, nakon što ova kompanija u predviđenom roku nije dostavila bankarske garancije za kupovinu RTB-a. U Vladi Srbije kažu da još nisu doneli odluku da li će se pregovarati sa drugoplasiranim ponuđačem na tenderu ili će tender biti ponovo raspisan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: