Svet 0

24.05.2024.

16:38

Ukrajina pregovara sa EU: "Želimo još"

Ukrajina pregovara sa EU da maksimalno poveća uvoz električne energije iz zemalja Unije da bi nadoknadila proizvodni kapacitet koji je uništen u ruskim napadima, izjavio je danas ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.

Izvor: Tanjug

Ukrajina pregovara sa EU: "Želimo još"
shutterstock, Bohbeh

Podeli:

Galuščenko je rekao pred ukrajinskim parlamentom da Ukrajina može tehnički da uveze čak 2.400 megavat sati (MWh) električne energije, preneo je Rojters.

Šef Ukrenerga Volodimir Kudricki rekao je za ukrajinski Telegraf da je 1.700 MWh maksimalna količina koju Ukrajina može da uveze u jednom trenutku.

Ruski raketni i napadi dronovima na energetski sektor Ukrajine su se intenzivirali od marta, što je rezultiralo značajnom štetom i isključenjima struje u mnogim regionima.

Ti napadi su prouzrokovali više od milijardu dolara štete, saopštila je ukrajinska vlada.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ništa od dogovora: Ukrajina na kolenima

Ukrajinska vlada nije uspela da postigne dogovor sa kreditorima tokom prve runde pregovora o restrukturiranju, odnosno poboljšavanju uslova za vraćanje međunarodnog duga od 20 milijardi dolara.

17:53

17.6.2024.

1 d

Svet

U njihove ruke odlaze i vojni avioni

Zbog velike potražnje za stručnjacima za održavanje vojnih aviona nemačka avio kompanija Lufthanza nedavno je osnovala odeljenje LHT-Difens, osnosno pristala je na prekvalifikaciju i usavršavanje radnika iz drugih oblasti.

14:18

18.6.2024.

1 d

Podeli: