Svet 0

24.05.2024.

16:38

Ukrajina pregovara sa EU: "Želimo još"

Ukrajina pregovara sa EU da maksimalno poveća uvoz električne energije iz zemalja Unije da bi nadoknadila proizvodni kapacitet koji je uništen u ruskim napadima, izjavio je danas ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.

Izvor: Tanjug

Ukrajina pregovara sa EU: "Želimo još"
shutterstock, Bohbeh

Podeli:

Galuščenko je rekao pred ukrajinskim parlamentom da Ukrajina može tehnički da uveze čak 2.400 megavat sati (MWh) električne energije, preneo je Rojters.

Šef Ukrenerga Volodimir Kudricki rekao je za ukrajinski Telegraf da je 1.700 MWh maksimalna količina koju Ukrajina može da uveze u jednom trenutku.

Ruski raketni i napadi dronovima na energetski sektor Ukrajine su se intenzivirali od marta, što je rezultiralo značajnom štetom i isključenjima struje u mnogim regionima.

Ti napadi su prouzrokovali više od milijardu dolara štete, saopštila je ukrajinska vlada.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

10 h

Podeli: