Srbija

Subota, 15.09.2007.

14:35

Ugovor o “Prokopu” do kraja godine

Ugovor sa kompanijom “Energoprojekt| holding o izgradnji “Prokopa” mogao bi biti potpisan do kraja ove godine.

Izvor: Beta

Default images

Generalni direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić izrazio je očekivanje da će ugovor sa kompanijom "Energoprojekt holding" o izgradnji železničke stanice "Prokop" u Beogradu biti potpisan do kraja ove godine.

"Očekujem da na proleće 2008. godine krenemo sa realizacijom te investicije", rekao je Šarančić novinarima na otvaranju železnicke ambulante na stanici u Beogradu.

Komisija Železnica Srbije odlučila je krajem avgusta da prekine pregovore sa prvoplasiranom kompanijom "Trigranit" i da pravo izgradnje železničke stanice "Prokop" u Beogradu poveri drugoplasiranom učesniku tendera "Energoprojekt holdingu".

Kako je rekao, predviđeno je da radovi traju 36 meseci, posle čega će Beograd imati jednu od najmodernijh stanica u Evropi.

"U toku su pregovori sa 'Energoprojektom' o validnim garancijama", kazao je Šarančić i dodao da je okvirna vrednost tog projekta oko 200 miliona evra.

On je ocenio da je "Energoprojekt ozbiljan partner, koji najbolje poznaje taj projekat, i dodao da je "realno očekivati da će ta kompanija biti izvođač".

Podsetio je da je "Trigranit" imao dosta zahteva koji su izlazili iz okvira tendera, zbog čega su prekinuti pregovori.

"Železnica je izgubila godinu dana u realizaciji te investicije, ali to nije krivica zaposlenih u Železnicama, niti Vlade Srbije, već zahteva koje nismo mogli da prihvatimo", rekao je Šarančić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: