Srbija

Nedelja, 14.02.2016.

11:49

Vučić na partiji šaha: Vi ste nas spasili bankrota

Premijer Aleksandar Vučić obišao je Dnevni centar i klub za starije "Dragiša Ćirić" u Zemunu, poručio da penzije neće kasniti ni dan.

Izvor: Beta, Tanjug

Vučić na partiji šaha: Vi ste nas spasili bankrota
Foto: Tanjug

Vučić je tom prilikom najavio i otvaranje još tri takva centra u Beogradu.

Vučić je korisnicima Centra rekao da je posebno zahvalan penzionerima, jer je vlada zahvaljujući njima uspela da zaustavi propadanje Srbije i jer se Srbija diže zahvaljujući njima:

"Vi ste svojom žrtvom, trpeljivosću i strpljenjem ulagali u budućnost Srbije, vi ste pravi junaci, lideri", rekao je premijer.

"Mi se ne igramo time da penzije kasne 15 ili 20 dana, ne igramo se sa inflacijom i pošteno kažemo ovo smo uzeli od vas da bi izbegli bankrot", rekao je Vučić.
Foto: Tanjug
On je rekao da je Grčka do sada već 11 puta smanjivala penzije, a u Srbiji su smanjene samo jednom, i to zbog neodgpovorne politike nekih ljudi, i sada ih vlada polako vraća.

"Penzije ne kasne ni dan i neće ni kasniti ni dan", rekao je dodao da vlada neće raditi poput nekih drugih zemalja u kojima penzije kasne i po 15 dana do mesec dana da ukradu nešto u fiskalnoj godini.

"Penzije su redovne, stabilne i biće samo veće i veće", rekao je on i zamolio starije i penzionere da ostanu "energija i snaga Srbije":
Foto: Tanjug
"Znam da to čudno zvuči, ali radi se o tome da ste vi bili uvek uz svoju državu, vi ste umeli da ulažete u budućnost Srbije i svoje dece, i hvala vam što ste razumeli šta moramo da radimo", primetio je premijer.

Prema njegovim rečima, Srbiji višše ne preti opasnost propasti, zbog toga što su stariji dali Srbiji i verovali u budućnost.

Pre nekoliko godina, rekao je, bili smo pred potpunim bankrostvom, a pošto su nam pričali o usupesima drugih, Grčka je 11 puta smanjila penzije, mi smo to jedanput.
Foto: Tanjug
On je rekao da je prošle godine u našoj zemlji bilo investicija u vrednosti od 1,7 milijardi, što je više nego ikad.

Zbog vas danas imamo dobre rezultate, zaustavili smo propadanje Srbije i počeli polako da se dižemo.

"Te rezultate nije postigla vlada, za njih nisam zaslužan ja, već vi", rekao je premijer i podsetio da je vlada prošle godine uložila 860 miliona u staračke domove i klubove, više nego bilo kad u prethodnih 14 godina, a ove će, rekao je, biti uloženo 400 miliona. U Beogradu samo biće otvorena još tri dnevna centra za starije.

Vučić je u Centru bio u društvu sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, a korisnici usloga zemunskog doma dočekali su ih uz aplauz.

Članovima klubova koji su dugi niz godina u braku biće zbog toga dodeljena posebne povelje.

Kata Đuričić odigrala je s premijerom partiju šaha, rezultat je bio remi, a ona je od premijera dobila ružu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

194 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: