Automobili

Petak, 16.08.2013.

09:39

BMW M4 Coupe Concept

Naslednik odlazećeg modela M3 Coupe najzad je stigao, a pre produkcijske verzije, BMW će najpre predstaviti koncept ovog automobila.

Izvor: B92

Default images

BMW je otkrio izgled koncepta M4 Coupe uoči njegove premijere na manifestaciji Pebble Beach Concours d’Elegance koja se održava u Kaliforniji.

Pogledajte video u kojem njegovi prethodnici "dočekuju" svog naslednika:



BMW M4 Coupe zasnovan je na nedavno predstavljenom modelu Serije 4 Coupe. Spoljašnjost koncepta nedvosmisleno otkriva da je reč o automobilu koji nosi "M" oznaku.

Izbočina na haubi, veliki usmerivači vazduha na braniku, ventilacioni otvori na prednjim krilima, karakteristične 20 inčne alu felne, krov i zadnji difuzor izrađeni od ugljeničnih vlakana, sve to već na prvi pogled ukazuje o kakvom BMW-u je reč.
Ipak, ono što fanove ovog automobila najviše interesuje, a to su specifikacije motora koji ga pokreće, BMW još uvek drži u tajnosti.

U saopštenju se navodi samo ono što smo već znali, da je reč o motoru "visokih performansi" i "ogromne snage". U prevodu, to najverovatnije znači da se ispod haube nalazi 3.0 litarski šestocilindraš sa otprilike 450 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 550 Nm.
Prema rečima šefa BMW-ovog M odeljenja, Fridriha Ničkea (Friedrich Nitschke), "BMW M4 Coupe Concept predstavlja M filozofiju u njenoj idealnoj formi - kombinaciju motora sa trkačkim genima sa automobilom koji nije ograničen samo na trkačku stazu, već se može svakodnevno koristiti".

Osim ovog koncepta, očekujemo da nemački proizvođač uskoro izađe u javnost i sa pretprodukcijskom verzijom novog BMW-a M3.

Više fotografija pogledajte u našoj Galeriji.

Pročitajte o poslednjem proizvedenom primerku modela BMW M3 Coupe.

Pročitajte o modelu BMW Serije 4 Coupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: