Radio Split hitno reagovao zbog "Proklete nedelje": Urednik se izvinjava zbog pesme stare 31 godinu

Urednik Radio Splita, javnog radija u sastavu Hrvatske radiotelevizije, danas se izvinio slušaocima zbog korišćenja refrena pesme „Prokleta nedelja“ Parnog valjka u najavnom spotu za jednu emisiju.

Život

Izvor: B92, Index.hr

Sreda, 24.04.2019.

21:55

Radio Split hitno reagovao zbog
Foto: Depositphotos

Nekom slušaocu zasmetala je reč „prokleta“ u najavi emisije koja je u programu nedeljom, istog dana kada taj radio emituje i versku emisiju.

Ljudima svašta smeta, ali ovu primedbu na Radio Splitu ne samo što nisu ignorisali kao besmislenu, nego je urednik Karlo Reitober hitro reagovao.

"Zahvaljujemo slušaocu na upozorenju. Izvinjavamo se što se ponekad u programu vrti stari džinl sa neukusnom rečju koji smo već jednom promenili. Sada smo snimili potpuno novi“, glasio je tekst koji je, u urednikovo ime, pročitao urednik i voditelj jutarnjeg programa.

Kako se jutros moglo čuti, u novom džinglu koristi se izraz "sveta nedelja".

„Prokleta nedelja“ Parnog valjka stara je 31 godinu i dosad, koliko je poznato, nije bila na listi nepodobnih pesama uklonjenih iz programa te stanice kao i bilo koje druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: