Svet 10

10.05.2024.

21:00

Raste broj mrtvih: Autobus sa putnicima sleteo u reku; Šire se stravični snimci VIDEO

Broj poginulih nakon pada autobusa u reku Mojku u Sankt Peterburgu dostigao je sedam, saopštilo je gradsko odeljenje ruskog Istražnog komiteta na Telegram kanalu.

Izvor: Tanjug

Raste broj mrtvih: Autobus sa putnicima sleteo u reku; Šire se stravični snimci VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Broj smrtnih slučajeva usled pada autobusa u reku Mojku porastao je na sedam", navodi se u saopštenju, prenose RIA Novosti. Vozač autobusa je danas izgubio kontrolu pri skretanju iz ulice Baljšaja Morskaja do "Mosta poljubaca".

Vozilo je probilo ogradu i palo u vodu. Prema preliminarnim podacima, u kabini je bilo oko 20 ljudi. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je 44-godišnji vozač priveden i saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Kako je saopštila zajednička pres-služba gradskih sudova, autobus pripada kompaniji Taki, koja je od januara 2022. godine 23 puta prekršajno kažnjavana. Tamo je trenutno u toku sveobuhvatan inspekcijski nadzor.

Pokrenute su dve krivične istrage za kršenje saobraćajnih pravila i upravljanja vozilima i pružanje usluga koje ne ispunjavaju uslove bezbednosti.

Kontrolu nad istragom preuzeo je predsednik Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin.

U ime gradskog guvernera Aleksandra Beglova stvorena je komisija za utvrđivanje uzroka incidenta i organizovanje pomoći nastradalima.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: