Tehnopolis

Ponedeljak, 02.11.2020.

12:18

Jezivi robot sa ljudskim pogledom: Kad dobra ideja pođe naopako VIDEO

Novi robot kompanije Disney napravljen je tako da što više liči na čoveka. Nekima će, međutim, pre izazvati noćne more.

Izvor: B92

Jezivi robot sa ljudskim pogledom: Kad dobra ideja pođe naopako VIDEO
Ilustracija: depositphotos/abidal

Naime, Disney je razvio sistem kojiim humanoidniroboti dobijaju mogućnost "ljudskih pogleda i pokreta", umesto "bezdušnih pogleda kakvi se obično povezuju sa mašinama", naveli su iz kompanije.

Ipak, ovaj robot izaziva sasvim suprotan efekat - umesto da se osećate prijatno i da vas podseti na ljudsku interakciju, veće su šanse da vas jeza podiđe od njegovog pogleda.

Kada jednom prođete tu barijeru, tehnologija koja stoji iza nje će vam se možda čak i svideti, prenosi Engadget. Naime, ova mašina ima prirodne pokrete, koji podsećaju na ljudske, možete da uočite na njegovom licu nešto slično emocijama, a čak mu se i trup pomera tako da imitira disanje.

Možda ipak ne bi bila loša ideja da Disney svog robo-čoveka presvuče nečim što bi ličilo na kožu, čisto da ne bi rasterivali posetioce umesto da ih privlače u svoje čuvene tematske parkove. Kako robot izgleda i ponaša se, možete pogledati u video-snimku ispod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: