Evrobasket Q: Srbija – Gruzija 90:94

Košarkaši Srbije šokantno su poraženi od Gruzije na domaćem terenu rezultatom 94:90.

Dobro došli!
Meč počinje u 17.00.
Kraj, Srbija je izgubila od Gruzije kod kuće!
Ništa nije izgubljeno, poraz dolazi tek u drugom kolu, mesto na Evropskom prvenstvu nije izgubljeno. Ali... Poraz od Gruzije na domaćem terenu...
40' Poslednji minut!
Raduljica pogađa uz faul, ali ne pogađa dodatno bacanje (90:89) – 50 sekundi do kraja.

Mekfaden pogađa trojku na 33 sekunde do kraja – 90:92.

Kratki prekid tokom napada Srbije, sudije proveravaju sat.

Jaramaz se zabio u trojicu, ali je uspeo da iznudi igranje nogom. 15 sekundi do kraja, 7 sekundi za napad Srbije, tajm-aut Kokoškov.

Zagorac je šutnuo er-bol, Veličković došao do skoka, ali Srbiji je istekao napad. Faul za Gruziju, ali gleda se snimak. Čist faul nad Veličkovićem posle ofanzivnog skoka nije sviran.

Mekfaden pogađa oba bacanja 90:94, i to je kraj.
39' Gruzija vodi pred poslednji minut
Jaramazu je lopta "iscurela" iz koša, ali je na ofanzivnom skoku bio Avramović, koji je iznudio faul (88:84). Berišvili je ostao sam i pogodio trojku, da bi zatim neverovatno težak šut promašio Zagorac (88:87).

Novi sjajan pas Mekfadena za Šermandinija, Gruzija vodi 88:89.
38' Zagorac propustio ogromnu šansu, Mekfaden i Sanadze to kaznili
Jaramaz pogađa novu trojku, ima 22 poena (84:81). "Orlovi" se brane, Avramović nastavlja da se poigrava sa protivničkom odbranom, a trojku za +8 ne pogađa Zagorac, pa to fenomenalnom asistencijom za Sanadzea gosti gažnajvaju (86:84).

Tajm-aut Kokoškova na 2:15 do kraja.
36' Mekfaden...
Šermandini je nastavio da "maltretira" Kravića, ali je Avramović nastavio da pogađa (81:76). Gosti su nastavili da pogađaju penale, Avramović nije nastavio svoju seriju, a Mekfaden je pogodio novu trojku. (81:81).

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
35' Preokret Srbije, tajm-aut Gruzija!
Simonović je izborio faul i pogodio oba bacanja, Srbija se odbranila, a onda je Avramović ostao sam i pogodio trojku! Serija 6:0 – 78:74!
34' Gruzija vodi!
Velike probleme našim centrima zadaje Šermandini, a igra u napadu nije ni izbliza "tečna" koliko je bila pre svega u prvoj četvrtini. Dosta nesmotrenih dodavanja, izgubljenih lopti i promašenih šuteva, pa pogotkom Andronikašvilija Gruzija vodi – 71:72.

Mekfaden pogađa oba bacanja, Kravić i Avramović to ne čine, pa je rezultat 73:74.
32' Velika borba na startu 4/4, "orlovi" ispunili bonus
Autokoš Zagorca, loši napadi i promašaji "orlova", a onda karakterističan prodor Šermandinija za 69:69. Jaramaz sjajno prodire po bočnoj liniji, Srbija je ispunila bonus, ali je Kravić uspeo da zaustavi Šermandinija – 71:69.

Pedja Milosavljevic
30' Gruzija izjednačila, Jaramaz vratio prednost
Srbija je u poslednji minut ušla sa +4, ali je usledio koš Mekfadena, a onda faul bez lopte nad Andronikašvilijem za izjednačenje (65:65)!

Jaramaz je zatim izborio dva bacanja i pogodio oba, a na sreću ponovo nije pogodio Mekfaden. Pred poslednjih deset minuta – 67:65.
28' Gosti umalo do vođstva
Šermandini pravi mini-seriju i dodatno rezultatski približava svoju ekipu, dok na drugoj strani jedno od dva slobodna bacanja pogađa Avramović (60:57). Mekfaden pogađa oba bacanja, Veličković promašuje nerezonski šut za tri poena, ali Mekfaden nije iskoristio šansu da svojoj ekipi donese prednost po prvi put, pa je to prodorom kaznio Avramović (62:59).

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
26' Dobar tajm-aut Kokoškova, ali Mekfaden ne planira da stane!
Tajm-aut Kokoškova je brzopotezno urodio plodom! Todorović pogađa, Srbija se odlično brani, pa Simonović poentira sam u kontri (57:50). Ipak, kraja Mekfadenovoj seriji nema, ali Avramović uspeva da ga savlada u napadu (59:53).
24' Promašaji koštali Srbiju
Todorović pogađa trojku, a u narednom napadu mu šut izlazi iz koša. Srbija se dobro brani, Simonović ne pogađa otvorenu trojku, a posle ofanzivnog skoka ne pogađa ni Todorović. To kažnjava nezaustavljivi Mekfaden – 53:48.
22' Gruzija se dobro drži i na startu drugog poluvremena
Burjanadze otvara drugo poluvreme poenima, dok na drugoj strani ponovo poentira Jaramaz. Posle ukradene lopte loptu u koš polaže Mekfaden – 50:45.
20' Kraj prvog poluvremena, Srbija "toplo-hladno"
Zagorac nije pogodio trojku iz solidne pozicije, a onda je Veličković napravio faul od lopte i poslao Burjanadzea na liniju za slobodna bacanja (43:39). Veličković pogađa, Zagorac "lepi" Sanadzea, ali Šermandini ponovo hvata skok pored Kravića i poentira.

U poslednjem napadu u četvrtini za Srbiju trojku je pogodio Rebić, a zatim je, posle tajm-auta, Gruzija izgubila loptu – 48:41.
18' Trojka na trojku, greška na grešku
Raspucala se naša selekcija, pa trojku pogađa i Avramović, a došao je i prvi promašaj Mekfadena (41:30). Avramović nije uspeo da pogodi dve zaredom, a to je kaznio Berišvili trojkom (41:33).
16' Jaramaz i Simonović u ritmu, Srbija se ponovo "odlepila"
Simonović je dobio poštovanje koje zaslužuje, pa je odmah posle pogođene trojke dobio faul na šutu sa iste pozicije, te pogodio dva od tri (35:27). Jaramaz je takođe dobio faul na šutu za tri i bio precizniji od svog kolege, Srbija se zatim odbranila sjajnim preuzimanjima, ali je Zagorac napravio korake – 38:29.
14' Gruzija se odlično drži
Prazan hod Srbije nastavlja da kažnjava Mekfaden, koji upisuje 11. poen, bez promašaja (30:25), dok Turdilazde udara blokadu Rebiću. Srbija je uspela da se odbrani, a onda je treću trojku za svoju selekciju ubacio Simonović – 33:25.
11' Loš start druge četvrtine, tajm-aut Kokoškov
Loš početak prve četvrtine za Srbiju. Šermandini ostaje sam i poentira, a onda u kontri isto čini Mekfaden, uz faul Raduljice (28:23).

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
10' Kraj I četvrtine, Srbija vodi
Gruzija je nastavial svoju seriju, ali je Srbija za nekoliko sekundi postigla četiri poena, preko Kravića i Zagorca, koji je ponovo profitirao posle ukradene lopte (26:16).

Četvrtina se završava pogotkom Mekfadena (28:18).
9' Serija Gruzije posle par nesmotrenih reakcija
Nezaustavljivi Jaramaz pogađa drugu trojku i dolazi do desetog poena, a zatim Zagorac posle ukradene lopte zakucava u kontri (24:10). "Orlovi" su u dva napada zakomplikovali, pa su primili lake poene, a onda je posle izgubljene lopte Jaramaz napravio nesportski faul (24:14).
8' Mekfaden i Šermandini pokušavaju da "probude" saigrače
Jaramaz nastavlja da dominira, a razigrao se i Avramović koji Srbiji donosi novu maksimalnu prednost (19:6). Šermandini uspeva da donese poene svojoj ekipi posle ofanzivnog skoka, sa linije penala, Avramović gubi loptu, a Mekfaden tera Simonovića na faul (19:10).

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
6' Granitna odbrana Srbije
Rebić i Todorović pogađaju šuteve sa distance, a Srbija nastavlja da igra odličnu timsku odbranu. Naši košarkaši su praktično na svakom pasu, pa Gruzija često ni ne dobija priliku da šutne ka košu. Sanadze krade loptu neopreznom Todoroviću, ali "orlovi" ponovo igraju fenomelanu odbranu (15:4).
4' Razigrao se Burjanadze
Burjanadze se razigrao i postigao četiri vezana poena posle serije Srbije od 9:0, ali je onda Raduljica postigao koš sa poludistance (11:4). Ilić je presekao "živu" loptu, ali Srbija nije uspela da poentira u kontir.
2' Odličan start Srbije na krilima Jaramaza
Prve poene na meču postiže Raduljica, a zatim Jaramaz igra odličnu odbranu, krade loptu i ostavlja Rebića samog pod košem (4:0). Naša reprezentacija ponovo igra odlično u defanzivi, a Jaramaz se nagrađuje trojkom (7:0).
Utakmica je počela!
Jedna promena u odnosu na meč u Finskoj
Selektor Kokoškov je napravio jednu promenu u odnosu na meč sa Finskom – umesto igrača Partizana Uroša Trifunovića, u sastavu je igrač FMP-a Stefan Đorđević.
Sastavi

Foto: B92/PT
Tribine "Pionira" se polako pune

Foto: B92/PT
Kakav će biti odziv navijača?
* Zagorac i Ilić očekuju pun "Pionir" protiv Gruzije
Beogradski debi Kokoškova, a kako je bilo u Finskoj...
Prisetite se: Perfektan debi Kokoškova – Srbija protutnjala kroz Finsku!
 28:18, 20:23, 19:24, 23:29
  SRB   GEO  
  90 : 94  

Možda vas zanima

Podeli: