Nova vest
Fudbal 1

25.4.2024.

23:58

Saudijski naftni gigant postao globalni partner FIFA

Saudijski naftni gigant Aramko postaje glavni globalni partner Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) do kraja 2027. godine, objavila je FIFA.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/WALTER BIERI

Ugovor, čiji iznos nije saopšten, omogućava javnom preduzeću Saudijske Arabije, da postane partner Fifa-e "sa pravima koja pokrivaju nekoliko događaja", uključujući Svetsko prvenstvo za muškarce 2026. i za žene 2027. godine.

Saudijska Arabija, bogata naftom, ali često kritikovana zbog kršenja ljudskih prava, već nekoliko godina ulaže milijarde dolara u sport.

Ulaganje u sport je deo strategije koju vodi prestolonaslednik Mohamed Bin Salman, kao deo velikog projekta "Vizija 2023" čiji je cilj transformacija kraljevine u zemlju biznisa i turizma i smanjenje njene zavisnosti od nafte.

"Ovo partnerstvo će pomoći Fifi da uspešno sprovede svoja vodeća takmičenja u naredne četiri godine i, kao i svi drugi naši komercijalni sporazumi, omogućiće nam da i dalje podržavamo naših 211 asocijacija članica širom sveta", rekao je predsednik Fifa Đani Infantino.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

Lige petice

Osimen na radaru Čelsija

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za napadača Napolija i reprezentativca Nigerije Viktora Osimena, prenose italijanski i britanski mediji.

Tanjug

13:11

22 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu