Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.02.2020.

17:25

Perfektan debi Kokoškova – Srbija protutnjala kroz Finsku!

Košarkaši Srbije pobedili su Finsku 80:58 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

Izvor: PT

Autor: PT

Perfektan debi Kokoškova – Srbija protutnjala kroz Finsku!
Foto: FIBA

Selektor Srbije Igor Kokoškov debitovao je ubedljivim trijumfom i raduje način na koji su naši igrači krenuli u novi ciklus.

"Orlovi" naredni meč igraju u nedelju (17h) u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Gruzije, koja je ranije u toku dana, posle produžetka, savladala Švajcarsku.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće dve najbolje selekcije iz naše grupe, pošto je Gruzija domaćin narednog šampionata (inače idu po tri selekcije iz svake grupe na EP).

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Miroslav Raduljica sa 19 poena i osam skokova, a pratili su ga Zagorac i Avramović sa po 10 poena, dok je Rebić imao devet. Domaći predvodio je Topias Palmi sa 16 poena, dok su po sedam postigli Lindbom i Koivisto.

Naši reprezentativci dobro su otvorili utakmicu, maksimalno su je usporili i u takvoj situaciji na terenu Finci se nisu snašli.

Ekipa Henrika Detmana mučila se većim delom prvog poluvremena, "orlovi" su to iskoristili i prvo poluvreme dobili rezultatom 37:23.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Srbija je nešto lošije ušla u treću četvrtinu, prvi koš iz igre postigla je posle četiri i po minuta, međutim Finska to nije iskoristila i logično usledila je kazna. Izabranici Igora Kokoškova odigrali su furiozno u poslednjim minutima deonice i u poslednju su ušli sa velikih +23, 80:57.

U poslednjoj prednost je išla i do +27, a na kraju je utakmica završena rezultatom 80:58. Srbija je potpuno zaustavila napad Finske, uvela ju je u svoju igru, napadi su trajali 24 sekunde i skandinavska reprezentacija se nije snašla.

Perfektno odrađen posao stručnog štaba, a potom i tima na terenu.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d