"Prevideo sam Jokića i Nurkića – mislio sam da nisu za nas"

Sportski direktor minhenskog Bajerna Danijele Bajezi prisetio se NBA drafta 2014. godine.

Izvor: MT

Četvrtak, 21.01.2021.

12:10

Foto: Profimedia

On je tada radio kao šef skauting službe Detroit Pistonsa za igrače koji nastupaju van Sjedinjenih Država.

Bajezi kaže da tada nije mogao da pretpostavi da će Nikola Jokić i Jusuf Nurkić izrasti u odlične igrače, naročito srpski centar.

"Prevideo sam Nikolu Jokića. Prevideo sam Jusufa Nurkića. Sa informacijama koje sam imao, pomislio sam da oni nisu pravi momci za nas. Niko nam nije garantovao da bi radili (funkcionisali) u Detroitu. To niko ne može da tvrdi", rekao je Bajezi.

Nurkić je bio izabran sa 16. pozicije od Čikaga, da bi ga ovi prosledili Denveru, koji je na tom draftu sa 42. mesta birao Nikolu Jokića.

Detroit je na kraju birao Spensera Dinvidija sa 38. pozicije.

"Ali to su neke stvari koje naučite u hodu. Ne možete da znate kako draft funkcioniše sve do draft noći. Gledanje utakmica, pisanje izveštaja, pozivi, ovo-ono. Uvek ste sami. Niko ne mora da zna da ste tu dok radite skauting. I šta se onda događa? Dok ispušim cigaretu, draft je gotov", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: