Utorak, 03.07.2018.

16:40

"Najbahatiji" grad na svetu nalazi se u Evropi

Navikli smo na izbor najlepših, najbogatijih, najskupljih, najgostoljubivijih, ali svakako nismo do sada imali listu najdivljijih, odnosno najbahatijih gradova na svetu.

Izvor: B92

foto: thinkstock

Pod "divljim“ se podrazumeva grad u kojem ljudi vode neobičan život, jedva se uzdržavajući od užitaka bilo koje vrste. Sajt MoveHub izučavao je noćni život 112 prestonica širom sveta, a važan izvor podataka bili su Yelp i TripAdvisor.

Titulu "najbahatijeg" grada na svetu poneo je Mančester u Engleskoj. Ako nikada niste bili u ovom gradu onda će vam zaista biti jako teško da razumete ovu „laskavu“ titulu.

Da vas malo bolje uputimo: grad je prepun (ali, bez preterivanja) prvorazrednih noćnih klubova, a ujedno je i začetnik rejv kulture devedesetih. Zapravo, grad je pobednik u još jednoj kategoriji, pa je tako prvi i po upotrebi kanabisa.

Postoji čak 818 klubova na 100 hiljada stanovnika, a konzumira se 2,3 tone kanabisa na isti broj stanovnika svake godine.

Drugi na listi našao se Vašington, treći Majami, pa Sijetl, San Francisko, Lids, Denver, Boston, Paris i Lion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: