Nova vest
Fudbal 3

12.6.2024.

23:57

"Mbapemanija" u Nemačkoj – stiglo 100.000 zahteva za trening Francuza

Fudbalska reprezentacija Francuske odradila je u sredu prvi trening po dolasku u Nemačku gde od 14. juna startuje Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

U centru pažnje medija, navijača, svihonih  koji se zanimaju za aktivnosti Dešamovog tima, je naravno superzvezda Kilijan Mbape, do juče adut PSŽ-a, uskoro nova perjanica Reala.

Najviše zbog njega vladalo je neverovatno interesovanje za trening Francuske, za jedini koji je otvoren za javnost u prvoj fazi takmičenja.

Ekipa je odradila seansu u Paderbornu pred oko 4.000 srećnika koji su razgrabili besplatne karte za samo četiri minuta, prenose francuski mediji dešavanja sa lica mesta. 

Isto tako pišu da su grad i klub Paderborn, kao koorganizatori treninga Francuza, prethodnih dana primili čak 100.000 zahteva navijača da dobiju karte i svedoče treningu Mbapea, Grizmana i ostalih zvezda "trikolora".

Današnjem treingu prisustvovali su dečaci iz lokalnih fudbalskih klubova, članovi francuske zajednice u tom delu Nemačke i ostali retki srećnici.

Najavljena je i velika podrška ekipi i na prvom zvaničnom meču na Euru protiv Austrije, kao i na preostala dva, protiv Poljske i Holandije.

Procena je da će 12.000 navijača Francuske biti na tribinama na svakom od ta tri meča.  

 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu