Život

Utorak, 03.12.2013.

20:50

Papa priznao da je radio kao izbacivač u Buenos Ajresu

Papa Franja je tokom nedeljne posete crkvi svetog Ćirila Aleksandrijskog, u predgrađu Rima, u razgovoru s vernicima rekao da je kao mladić radio i kao izbacivač u jednom noćnom klubu u Buenos Ajresu.

Izvor: Tanjug

Default images

Prisećajući se tog perioda i iskustva izbacivanja nepoželjnih gostiju iz kluba, papa Franja je rekao da mu je kasnije, u misiji privlačenja ljudi crkvi, ključan posao bio nastavnika književnosti i psihologije.

Vatikanske novine "Obzerver Romano" izvestile su o papinom prisećanju na poslove koje je radio u mladosti, a koji su uključili i pomoćni rad u laboratoriji, prenela je Katolička novinska agencija.

I iako je vest o Papinom "izbacivačkom" angažmanu još ranije pisala Gazetta del Sud, ovo je prvi put da je on sam o tome progovorio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: