Život

Četvrtak, 01.11.2018.

11:00

Šta je bilo pre "Igre prestola"? Odgovor krije nova serija

Potvrda da se snima serija koja je uvod u sada jednu od najgledanijih - "Igra prestola" - stigla je od pisca serijala knjiga po kojima je ova serija i nastala, Džordža R. R. Martina.

Izvor: B92

Šta je bilo pre
Foto: Screnshot Youtube

Autor romana je reagovao na vest da je za jednu od glavnih uloga izabrana glumica Naomi Vots i otkrio da će se nova serija zvati "Duga noć".

"Trenutno se radi na izboru glumaca za 'Dugu noć'. Ne mogu da budem srećniji. Dobro došla u Vesteros, Naomi", tvitovao je Martin.

U novoj seriji biće detaljno objašnjeno kako je svet pao u tamu posle prosperitetnog perioda heroja, prenosi Independent. Naomi će tumačiti lik "harizmatične miljenice društva koja (naravno) krije mračnu tajnu". Iako nije otkriveno ni ime njenog lika, jasno je da će i ova serija, kao i “Igra prestola”, biti bazirana na glumačkom "ansamblu", što je potvrdio i direktor HBO-a Kejsi Blojs.

"Imaćemo veoma jake ženske likove, ali ovde je opet u pitanju ansambl, imamo muškarce i žene. Džejn je odličan scenarista, i ne želimo da je ograničimo na pisanje samo ženskih glavnih likova", rekao je Blojs.
Naomi Vots / Foto: Getty
Na scenariju "Duge noći" rade scenaristi Džejn Gudman i Metju Von, a radnja serije će se odvijati 1000 godina pre "Igre prestola".

Serija "igra prestola" počela je da se emituje 2011. godine, a naredne, 2019. zakazano je emitovanje osmog i poslednjeg serijala.

Naomi Vots smo na malim ekranima poslednji put videli u serijalu "Džipsi", koji nije zaživeo, dok smo je na velikom platnu gledali u filmu “Opelija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: