Petak, 12.09.2014.

09:55

"Ruski milijarderi su relativno mladi i izbirljivi"

Uoči moskovske izložbe poslovne avijacije "Jet Expo 2014", evropski proizvođač aviona "Airbus" predstavio je studiju koja opisuje prosečnog ruskog milijardera kao "bistrog i izbirljivog 49-godišnjaka koji voli privatnost i visoki nivo usluga".

Izvor: B92

Default images

Milijardera u Rusiji 2007. godine bilo je 140, a do 2017. očekuje se da ih bude oko 260, pokazuju podaci ove studije. U središtu istraživanja bile su Kina, Rusija i Bliski istok, a analizirani su podaci o 250 pripadnika poslovne elite. Većina milijardera je prema rezulatima istraživanja suzdržana, ne razmeće se bogatstvom, ali u Rusiji još uvek ima dosta onih koji ga otvoreno pokazuju.

Pre 10-15 godina, ruski milijarder kupio bi jahtu i ne bi ga mnogo zanimalo šta to znači biti njenim vlasnikom. Ali, u ovoj studiji se dodaje da su današnji superbogati Rusi znatno promišljeniji kupci.

Oni u proseku imaju 49 godina dok je ta dob u SAD-u 66, a na Bliskom istoku 61 godina. Što je stariji, milijardera više zanimaju čuvanje bogatstva i ostavština ne samo u obliku novca već i stavova i načela. Karakteristika ruskih milijardera je i izbirljivost, a poseban naglasak je na kvalitetu proizvoda i jedinstvenost usluge.

Oni vole da budu okruženi poznatim ljudima i luksuzom čak i tokom putovanja. Obično putuju sa vlastitim službenim osobljem, privatnim avionom koji im pruža viši nivo udobnosti.

Prema studiji, ruski milijarderi koriste privatne mlaznjake za letove koji traju do nekoliko sati, a znatno ređe za duže letove. Oni vole klasične destinacije za odmor kao što su jug Francuske i zapadni Mediteran, a poslednjih godina sve češće odlaze u Hrvatsku i Crnu Goru, a zimi i na Karibe.

Studiju je za Airbus sprovela londonska kompanija "Ledbury Research".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: