Sreda, 02.06.2021.

07:50

Sjajnom Jokiću spektakl – Denver "preživeo" Lilarda posle dva produžetka! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa posle dva produžetka pobedili su Portland Trejlblejzerse 147:140 u plej-ofu NBA lige.

Izvor: MS

Sjajnom Jokiću spektakl – Denver
Photo: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Spektakularan meč u Bol areni pripao je Nagetsima za 3:2 u seriji na Zapadu, uz novu fantastičnu igru Nikole Jokića.

Naš centar ubacio je 38 poena (14/31 iz igre), a falila mu je asistencija za tripl-dabl pored još 11 skokova.

Pročitajte još Ni trojica ne pomažu – Jokićeva magična asistencija za pobedu VIDEO

Često udvajan, Jokić je uspeo da podigne ekipu kada je "tonula" u nestvaran preokret gostiju iz Oregona u dodatnom vremenu, asistencijama i trojkom. Upravo je jedna njegova asistencija prelomila, navukao je na sebe dvojicu čuvara, još jednog je prebacio pasom, a Majkl Porter junior pogodio trojku na minut i po pre kraja drugog produžetka.

Portland je imao "devet života" zahvaljujući fantastičnom Demijanu Lilardu sa rekordom franšize od 55 poena, ali ne i deseti.

Šta je sve uradio Lilard u ovom meču, vraćao iz "mrtvih" Blejzerse više puta, počev od regularnog toka kada je postigao trojku za produžetak tri sekunde pre kraja, a potom je Denver ispustio +9 na dva minuta pre kraja prvog produžetka.

Opet je Lilard preuzeo stvari u svoje ruke, ispogađao nekoliko "ludih" trojki i začinio dramu, tada pet sekundi pre kraja za novih pet minuta.
Međutim, Nagetsi nisu klonuli i vratili su vođstvo u seriji na 3-2, pa sada imaju "meč loptu".

Kada je reč o strelcima, u Denveru su se pored Jokića istakli Monte Moris sa 28 poena i Porter sa 26, Rivers je imao 18, a kod Portlanda je Robert Kovington ubacio 19, a Si-Džej Mekalum 18.

Sledeći meč igra se u Portlandu u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

196 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: