Sreda, 02.09.2020.

17:00

Kako je Kobi Brajant umalo završio u Dalasu

Kobi Brajant u Dalas Maveriksima? Koliko bi samo sve bilo drugačije...

Izvor: SN

Kako je Kobi Brajant umalo završio u Dalasu
Photo by Ronald Martinez/Getty Images

NBA liga je poznata po spektakularnim utakmicama, završnicama sezone, ali i transferima tokom čitave godine, a posebno tokom leta.

U NBA finalu 2006. godine je Dalas posle mnogo drame i kontroverzi poražen od Majamija, a 2007. godine su ekspresno eliminisani od osmoplasiranog Golden Stejta.

Tog leta je Mark Kjuban, prvi čovek Maveriksa, bio jako blizu da završi "posao veka", što bi značilo dovođenje Kobija Brajanta u Dalas. Kada je Dirk Novicki čuo za to, rekao je da se ne bi naljutio ukoliko bi on bio trejdovan za Kobija, a Kjuban rekao da od toga nema ništa.

Šta je Kjuban tada zamišljao, otkrio je u podkastu kod NBA igrača, Džej Džeja Redika.

"Džeri Bas i ja smo načelno postigli dogovor koji bi uključio Džoša Hauarda, Džejsona Terija, još neke pikove prve runde u zamenu za Kobija Brajanta. Bili smo jako blizu da sve zaključimo, a onda je Džeri Vest pozvao Kobija i njih dvojica su obavila važan razgovor pa do te velike razmene nije ni došlo i posle toga nismo pravili nikakve dogovore", otkrio je Mark Kjuban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: