Petak, 10.09.2004.

17:14

Džatras: Srbija nezasluženo negativac

Izvor: B92

Default images

Džim Džatras, koji je na svedočio u sredu i četvrtak, ne kaje se što je bio u Hagu.

Želja da svedoči u korist Miloševića nije bila primarni motiv za odlazak ovog američkog advokata, republikanca po ubeđenju i nekadašnjeg političkog analitičara u Senatu. Džatras kaže da je želeo da ukaže na činjenicu da je tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji Srbija nezasluženo dobila tretman isključivog negativca. On je rekao da je bio uvređen pokušajima tužioca da njegovo svedočenje diskredituje tvrdnjama da je poreklom Grk i pravoslavac.

"Oh, zaboga, vi ste iste iste veroispovesti kao ti Srbi, vi čak znate Srbe u Sjedinjenim Državama... Očigledno je da ste lažov. Iskreno govoreći, pred američkim sudom to ne bi moglo da se dogodi, jer bi i sam pokušaj takvog načina ispitivanja prekinuo sudija ili bi branilac uložio prigovor", rekao je Džatras.

I danas u Beogradu kao i tokom svedočenja u Hagu, Džatras je rekao da, za razliku od Hrvatske, Bosne i Kosova, za vreme sukoba u bivšoj Jugoslaviji Srbija, nije imala lobiste u Americi, što je bila velika greška. Situacija se, kaže Džatras, sada menja zahvaljujući ambasadoru SCG u Vašingtonu, Ivanu Vujačiću, koji po njegovoj oceni, radi odličan posao i uspeva da političarima u Americi objasni prilike u državnoj zajednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: