Svet 0

20.05.2024.

11:33

Kina poručila: Osuđeni ste na propast

Svi pokušaji za uspostavljanje nezavisnosti kineskog regiona Tajvan osuđeni su na propast, saopštilo je danas kinesko ministarstvo spoljnih poslova nakon što je Laj Čing-tea preuzeo dužnost novog tajvanskog predsednika.

Izvor: Tanjug

Kina poručila: Osuđeni ste na propast
EPA-EFE/XINHUA / REN CHAO CHINA OUT / UK AND IRELAND OUT

Podeli:

"Nezavisnost Tajvana predstavlja ćorsokak", navodi kinesko ministarstvo.

Kineska Kancelarija za poslove Tajvana saopštila je danas da je Laj tokom inauguracije poslao "opasne" signale koji imaju za cilj da potkopaju mir i stabilnost, preneo je Rojters.

"Trenutna situacija u Tajvanskom moreuzu je "komplikovana i sumorna", navodi Kancelarija u reagovanju na Lajev inauguracioni govor.

Laj je preuzeo danas dužnost i u svom inauguracionom govoru zatražio od Kine, kako je naveo, da obustavi svoje vojne i političke pretnje.

Laj (64) je izabran na predsedničkim izborima koji su održani u januaru i preuzeo je dužnost od Cai Ing-ven pošto je tokom njenog mandata protekle četiri godine obavljao dužnost potpredsednika.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: