Nova vest
Košarka 2

20.5.2024.

12:00

Tri puta pobedio Obradovića, pa poručio: "Trebalo bi da sam u Evroligi"

Trener Budućnosti Andrej Žakelj je u poslednjih godinu dana čak tri puta slavio u duelima protiv Željka Obradovića.

Izvor: Vijesti.me

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Srđan Stevanović/Starsport

Žakelj je prošle sezone sa Studentskim centrum slavio u četvrtfinalu ABA lige, da bi u septembru bio bolji i u finalu Superkupa.

Preuzeo je u međuvremenu Budućnost i sa tim timom pobedio Partizan u jednom meču polufinalne serije regionalnog prvenstva.

"Onda bi trebalo da sam u Evroligi", rekao je Žakelj uz osmeh i dodao:

"Ne gledam puno statistiku. Drago mi je što mogu da se takmičim protiv takvog trenera i da ga na kraju pobedim. Želim svakog da pobedim, pa ni Obradović nije izuzetak. Takmičim se protiv tima, a ne trenera. Želim da pobedi tim, da mi pobedimo. Ali, da tri puta sam pobedio za godinu, što mene raduje, jer to znači da ja kao trener radim dobro, da napredujem i to je najbitnije. Uz takav rad i pristup će sve ostalo doći".

Žakelj se osvrnuo na polufinalnu seriju sa Partizanom.

"Prvu i drugu utakmicu nismo bili napadački raspoloženi. Za treću utakmicu smo imali plan da igramo brže i otvorenije i to nam je išlo naruku u prvom poluvremenu. Do tog momenta smo imali rezultat, a onda se desilo ono što se desilo - možda bi rezultat bio isti i da je Ferel ostao na terenu. Znao sam da ćemo bez Ferela da izdržimo neko vreme, a da ćemo onda da padnemo, jer je Mekinli Rajt bio bolestan. Sa bitnim igračem manje u rotaciji je to bio veliki hendikep. Momci su dali maksimum i moram da ih pohvalim", kazao je Žakelj.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu