Kosovo 0

20.05.2024.

11:55

Lajčak: Može novi sastanak, ako ste spremni na sporazum

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ponovio je da je spreman da bude domaćin još jednog sastanka glavnih pregovarača Beograda i Prištine ako dve strane pokažu "iskrenu spremnost da postignu sporazum".

Izvor: Tanjug

Lajčak: Može novi sastanak, ako ste spremni na sporazum
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

Lajčak je sinoć u objavi preko svog Fejsbuk profila o aktivnostima prethodne nedelje rekao da je ugostio glavne pregovarače Kosova u Srbije, u kako on vidi, "konačnoj rundi pregovora o propisima Kosovske centralne banke".

"Nažalost, nije postignut sporazum i nije jasno kako će to uticati na svakodnevni život pogođenih zajednica na Kosovu. Ostajem spreman da budem domaćin još jednom sastanku o ovom pitanju pod uslovom da strane pokažu iskrenu spremnost da postignu sporazum", napisao je Lajčak.

Glavni pregovarači Srbije i Kosova Petar Petković i Beslim Bisljimi sastali su se, sedmi put, u Briselu 15. maja da, uz posredovanje Evropske unije, razgovaraju o posledicama odluke Centralne banke Kosova, ali ni na tom sastanku nije  postignut sporazum.

Lajčak je posle te runde razgovora sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine u Briselu, takođe rekao da je spreman ponovo da ugosti obe strane ukoliko pokažu spremnost da postignu međusobno prihvatljivo privremeno rešenje.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: