Kultura

Sreda, 26.09.2018.

08:48

Beogradska filharmonija briljirala u Gracu i otvorila orkestarsku sezonu

Petominutne ovacije ispratile su Beogradsku filharmoniju koja je zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom priredila dve koncertne večeri za pamćenje u Muzikferajnu Graca. Preko 2.000 ljudi je slušalo naš orkestar u čuvenoj dvorani Štefanijenzal – jednoj od najstarijih i najlepših dvorana u Evropi.

Izvor: B92

Beogradska filharmonija briljirala u Gracu i otvorila orkestarsku sezonu
Foto: Promo

"Bilo je ovo sjajno gostovanje, ja sam prezadovoljan. Beogradska filharmonija me je davno osvojila svojom strašću i širokim rasponom emocija u muziciranju po čemu se razlikuje od drugih. Publika Muzikferajna u Gracu je taj kvalitet prepoznala i veoma uživala", rekao je Garbijel Felc, šef-dirigent Beogradske filharmonije.

Koncerti Beogradske filharmonije otvorili su 204. sezonu Muzikferajna koja okuplja cenjena imena kao što su Ana Netrepko, Danijel Barenbojm, Daniil Trifonov i mnogi drugi.

Tim povodom, umetnički direktor prestižne institucije Mihael Nemet izjavio je da "Beogradska filharmonija neguje topao i prvoklasan simfonijski ton koji se savšeno uklapa u superiorni akustički prostor ove dvorane".

Poemom Beograd Dragutina Gostuškog, uz čije je marševske i pompezne melodije Filharmonija dala omaž dragom kompozitoru, internacionalnoj publici je muzički prikazana bogata istorija srpske prestonice.

Tomaš Konječni, jedan od najtraženijih basbaritona čije se ime redovno nalazi u koncertnim sezonama Bečke opere, njujorškog Metropolitena i milanske Skale, izveo je zajedno sa orkestrom Pesme i plesove smrti Modesta Musorgskog, a Filharmonija je trijumfovala uz Simfonijske igre Sergeja Rahmanjinova.

Kao i prethodne večeri, publiku je nagradila odsviravši na bis virtuozne melodije iz Glinkine uvertire Ruslan i Ljudmila, i tako okončala gostovanje u jednom od najvažnijih muzičkih centara Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: