Ponedeljak, 03.11.2014.

09:26

Dejvid Sedaris za poneti

U prodaji je novo izdanje Samizdata B92, roman američkog pisca Dejvida Sedarisa „Obuci svoju porodicu u somot i džins“, koji je preveo Branko Anđić. Pročitajte preporuku za čitanje ove knjige Milene Trobozić Garfield.

Izvor: Piše: Milena Troboziæ Garfield

Default images

"Sedaris je dobar za čitanje, za prepričavanje, za citiranje u društvu ili kao modni detalj i pokazatelj svetskog ukusa. Ali najbolje od svega je kada se uzima bez želje da se impresionira okolina, zbog sopstvenih lekovitih svojstava, kao eliksir za dobar život i zdravlje.

Za zdrave misli uzimajte po čašu Sedrisa kad god vam se ukaže prilika.

Čitajte Sedarisa izjutra, uz šolju kafe za dobar početak dana. Pre spavanja, za vedre i mirne snove, čitajte Sedarisa.

Čitajte Sedarisa u autobusu, u čekaonicama, na šalterima, u šetnji sa psom, u parkovima, na partijskim konferencijama, po snegu i kiši, u svim vremenskim prilikama.

Sedaris je odličan i za poklanjanje prijateljima, jer prija svim ukusima i ide uz svačiji literarni dekor. U njegovim istinitim pričama iz disfunkcionalnog života svako će naći barem jednu priču za sebe. I biće vam zahvalan za otkrivanje Sedarisa.

Ali pre svega, čitajte Sedarisa zbog sebe samih. Čitajte Sedarisa da biste shvatili da niste samo vi „malerozni“, da nije samo vaša porodica luda i da se neverovatne, neprijatne, ponižavajuće, neshvatljive, nezgodne i neobjašnjive stvari dešavaju i drugima.

Nosite Sedarisa u džepu kaputa, u tašni, u kesi za pijacu, u rancu na leđima, u školskoj torbi i čitajte makar „na parče“, čim vam se ukaže najmanja prilika. Bićete nasmejani i bolje raspoloženi. A to nije malo u današnje vreme."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: