Četvrtak, 20.09.2012.

18:31

Bogat program 8. Kids Festa

Osmi Dečiji filmski festival Kids fest biće održan od 15. do 21. oktobra u Beogradu i Novom Sadu, a zatim i u Kragujevcu, Nišu, kao i ostalim gradovima širom Srbije.

Izvor: Tanjug

Default images

Direktor kompanije "Megakomfilm", koja je pokretač i organizator ove manifestacije, Igor Stanković najavio je danas na konferenciji za novinare 13 premijernih filmova koji nisu američki hitovi već kvalitetna ostvarenja za zabavu, a istovremeno edukaciju najmlađe publike.

"Ponosni smo na program koji deci omogućava da na velikom platnu vide filmove koji su obeležili svoje nacionalne kinematografije, igrana, dokumentarna i animirana ostvarenja sa veselim, ali životnim pričama", rekao je on na konferenciji za novinare u knjižari "Delfi".

Stanković je posebno istakao holandski film "Kauboj", koji je nagrađen na festivalu u Berlinu, a nominovan je za nagradu Evropske filmske akademije.

On je skrenuo pažnju i na premijeru filma iz majstorske radionice Dejvida Atenboroa "Kralj pingvina 3D", koji će se u Velikoj Britaniji prikazivati tek od decembra.
Scena iz filma Vanila Gorila
Na programu su i filmovi iz Latinske Amerike, Španije, Nemačke, Češke, Skandinavije, Francuske. Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svetskih festivala za decu i mlade, dokumentarci o životu životinja, nežne priče o prijateljstvu, ljubavi i uzbudljive misterije.

Dosta njih biće sinhronizovano, kako bi mogli da ih prate gledaoci mlađeg uzrasta.

Festival se obraća i starijoj deci, od 10 do 12 godina, a svi osnovci pozvani su da učestvuju u nagradnom video konkursu "Snimi svoj film: Moje školsko" (dvorište, druženje...). Nagrada će doneti smart telefone za celo odeljenje pobednika.

Kao i ranijih godina tokom festivala biće organizovan niz radionica i igraonica.

U Beogradu se Kids Fest održava u bioskopima "Sinepleks Delta Siti", "Kolosej", "Roda Sinepleks" i Dom sindikata, u Novom Sadu u "Areni Sinepleks", u Kragujevcu u bioskopu "Cinepleks Kragujevac Plaza", a u Nišu u bioskopu "Vilin Grad".

Cene karata biće znatno niže od regularnih bioskopskih cena - 150 dinara za 2D i 250 dinara za 3D projekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: