Kultura

Ponedeljak, 31.10.2016.

08:18

Dmitrij Maslejev večeras na Bemusu

Mladi pijanista Dmitrij Maslejev, pobednik prestižnog takmičenja "Čajkovski" u Moskvi, nastupuće večeras u Kolarčevoj zadužbini u okviru 48. Bemusa.

Izvor: Tanjug

Dmitrij Maslejev večeras na Bemusu
Foto: YouTube Screenshot

"Pravo otkrovenje, briljantni pijanista", tako je slavni Boris Berezovski, član žirija 15. Međunarodnog takmičenja "Čajkovski" u Moskvi, opisao Maslejeva, posle osvajanja prve nagrade na jednom od najprestižnijih svetskih pijanističkih takmičenja.

Od tada, Maslejev beleži nastupe širom sveta, u januaru 2017. ga očekuje debi u njujorškom Karnegi holu, a pre toga, beogradska publika će moći da čuje ovu mladu zvezdu na Kolarcu.

Na programu će se naći dela Skarlatija, Lista, Prokofjeva i Rahmanjinova, a, poput njegovog kolege Nikolaja Luganskog na prošlogodišnjem Bemusu, i Maslejev rado na bis izvodi kompozicije Nikolaja Kapustina, ruskog pijaniste i kompozitora koji uključuje elemente džeza u svoje virtuozne komade za klavir.

Karte su u prodaji na blagajni Kolarca po ceni od 800, 1.000 i 1.200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: