Subota, 23.05.2015.

11:58

Ponovo opljačkan povratnik u Klini

Povratnika Vladu Raškovića opljačkale su noćas, za sada, nepoznate osobe, dok je bio u svojoj kući u selu Dugonjive u opštini Klina na Kosovu.

Izvor: Beta

Default images

Koordinatorka za povratak Srba u toj opštini Silvija Rašković rekla je da je više nepoznatih napadača otelo Raškoviću telefon, novčanik i jo neke sitnice, a Rašković nije fizički napadnut.

Silvija Rašković je rekla da je ovo četvrti napad na tog povratnika kome su napači ranije ukrali i privredne mašine.

Pretposlednji napad dogodio se prošlog meseca kada su Raškoviću nepoznate osobe ukrale traktorsku prskalicu za pšenicu.

"U vreme napada u selu Dugonjive nije bilo struje tako da napadnuti povratnik nije mogao da opiše koliko je napadača bilo i da su imali maske na glavi", rekla je ona.

Ršković se vratio 2010. u selo u kom je pre rata bilo 30 srpskih domaćinstava sa više od 300 članova.

Te godine Vlada Kosova je izgradila 13 tipskih kuća za povratnike i tada se vratilo 12 predstavnika srpskih porodica. Dve godine kasnije izgrađene su još dve kuće, ali se od raseljenih niko nije vratio.

U poslednjih mesec dana, ovo je šesti napad na Srbe povratnike, a do sada napadnuti Srbi u samom gradu na, selu Drsnik i Klinavac, rekla je Silvija Rašković.

Policija je nedavno saopštila da je u vezi napada privela osumnjičene među kojima je šest Albanaca i jedan kosovski Crnogorac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: