Porodice žrtava stigle u Francusku

Porodice žrtava aviona Erbas A 320 nemačke aviokompanije "DŽermanvings" koji se srušio iznad Alpa, doputovale su u Francusku.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

11:40

Default images

"Dva aviona iz Dizeldorfa i Barselone, u kojima su se nalazili članovi porodica i prijatelji žrtava, upravo su sletela", rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande i dodao da će se oni sastati sa tužiocem Brisom Robinom, pre nego što ih autobusom budu odvezli u područje Alpa gde se srušio avion.

U međuvremenu, izvlačenje tela žrtava i potraga za dokazima o uzroku nesreće na mestu pada aviona "Džermanvingsa" koji se srušio u francuskim Alpima su nastavljeni, saopštila je policija.

Lekari sudske medicine i vojna policija obučena za planinske uslove helikopterom su došli na mesto nesreće da bi nastavili da pretražuju ostatke aviona, navodi AFP.

Jedan planinski vodič u blizini mesta nesreće izjavio je da ne može da vidi prepoznatljive delove tela.

"To je neverovatno. Erbas je ogroman. Kada dođete i tamo nema ničega... to je jako šokantno", rekao je vodič.

Mestu nesreće, koje se nalazi na visini od oko 1.500 metara, može se prići samo helikopterom ili iscrpljujućim pešačenjem.

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel juče su obišli mesto nesreće. Španski premijer Marijano Rahoj obišao je krizni centar u blizini mesta nesreće.

U avionu koji se srušio u utorak nalazilo se šest članova posade i 144 putnika, među kojima je bilo 16 nemačkih tinejdžera koji su se vraćali kući sa ekskurzije.

"Lufhaza" je saopštila da su se u avionu nalazili državljani 18 zemalja. Najviše je bilo Nemaca (72) i Španaca (51). Potvrđeno je da su među žrtavama tri Amerikanca i tri Britanca, kao i državljni Argentine, Australije, Belgije, Kolumbije, Danske, Holandije, Izraela, Japana, Meksika i Maroka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: