Aktuelno 27

02.05.2024.

16:45

Bentley? Cadillac? Ne, ovo je luksuzna kineska limuzina FOTO

Spoljašnjost limuzine Hongqi Guoya je u velikoj meri oblikovana pod uticajem marki Rolls-Royce, Bentley i Cadillac.

Izvor: B92

Bentley? Cadillac? Ne, ovo je luksuzna kineska limuzina FOTO
Hongqi

Podeli:

Vodeća luksuzna limuzina kineske kompanije Hongqi debitovala je na Salonu automobila u Pekingu. Nije nazvana L1 kako se očekivalo, već su se odlučili za ime Guoya i prodavaće se pod novim brendom kompanije - Golden Sunflower.

Spoljašnjost nove limuzine je u velikoj meri oblikovana pod uticajem marki Rolls-Royce, Bentley i Cadillac.

Hongqi

Masivna hromirana rešetka odmah upada u oči, a tu je i naglašena značka napred koja izgleda kao otkačena verzija čuveni Duh ekstaze koji krasi Rolls-Royce automobile.

Prema lokalnim medijima, farovi automobila mogu da projektuju razne simbole na putu.

U kombinaciji sa impozantnom prednjom maskom, ovaj deo limuzine izgleda egzotično, iako nije sasvim originalan.

Hongqi

Kao što ste verovatno mogli da pretpostavite na osnovu fotografija, Guoya je impozantnih dimenzija. Tačnije, dužina automobila je 5.353 mm, širina 1.998 mm, a visina 1.511 mm, dok je međuosovinsko rastojanje ogromnih 3.260 mm.

Guoya je predstavljen u Pekingu u dvobojnoj karoseriji koja kombinuje crvenu i šampanj boju.

Hongqi

Unutrašnjost obiluje skupocenim materijalima i luksuznim sadržajim. Uključuje veliki infotejnment displej, digitalnu instrument tablu i neizbežni mali analogni sat koji se nalazi na vrhu komandne table.

Tu je i dvokraki volan, detalji u sjajnom, piano finišu i dvobojne ljubičasto-bele kožne presvlake.

Hongqi će prodavati limuzinu u konfiguracijama sa četiri i pet sedišta, a ključne standardne karakteristike obuhvataju masažna sedišta, napredni head-up displej i ambijentalno osvetljenje.

Hongqi

Proizvođač će ponuditi automobil sa dva hibridna pogona. Osnovna opcija je 3.0-litarski hibrid sa turbo-benzincem i kombinovanom snagom od 389 KS (290 kW), uparen sa 8-stepenim automatskim menjačem.

Druga opcija je 4.0-litarski turbo V8 hibrid sa 483 KS (360 kW) i istim menjačem.

Podaci o čisto električnom dometu i ceni nisu objavljeni.

Podeli:

27 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: