Svet 1

03.05.2024.

9:59

Da li se planira napad na američke trupe?

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da nema naznaka da Hamas planira bilo kakav napad na američke trupe u Pojasu Gaze, ali je naveo da su uvedene adekvatne mere za bezbednost američkog vojnog osoblja.

Izvor: Tanjug

Da li se planira napad na američke trupe?
Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

Podeli:

Ostin je na brifingu za novinare u četvrtak rekao da je Pojas Gaze borbena zona i da se mogu desiti napadi, ali da tenutno ne vidi nijednu naznaku da Hamas planira napad na američke vojnike, prenosi Rojters.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je u četvrtak da će narednih dana, uprkos lošem vremenu, biti otvorena privremena luka koju je izgradila američka vojska na obali Sredozemnog mora u Pojasu Gaze da bi se ubrzala isporuka humanitarne pomoći.

SAD su pozvale i Izrael i Hamas da osiguraju da pomoć namenjena civilima u Pojasu Gaze bude nesmetano dopremana, nakon što su izraelski naseljenici u sredu napali konvoj sa pomoći iz Jordana, posle čega su palestinski militanti preusmerili isporuku pomoći, navodi Rojters.

Konvoj kamiona sa pomoći iz Jordana koji je krenuo ka prelazu Erez na severnoj granici Pojasa Gaze napali su izraelski naseljenici, ali je konvoj uspeo da nastavi dalje, saopštilo je u sredu jordansko Ministarstvo spoljnih poslova. 
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: