Aktuelno 9

03.05.2024.

8:10

Kventin Tarantino otkrio ko spada u pet najboljih glumaca na filmskoj sceni VIDEO

Slavni reditelj Kventin Tarantino jednom je otkrio ko su po njemu pet najboljih glumaca svih vremena.

Izvor: Index.hr

Kventin Tarantino otkrio ko spada u pet najboljih glumaca na filmskoj sceni VIDEO
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Podeli:

Kao jedan od reditelja o kojem se najviše govori i kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih svih vremena, ne čudi da je Tarantino radio i sa nekima od najboljih glumačkih talenata na svetu.

Reditelj je radio sa mnoštvom glumaca, od Semjuel L. Džeksona preko Ume Turman i Majkla Madsena, do Leonarda Dikaprija i Breda Pita. Ali, koga Tarantino smatra najtalentovanijim u svom poslu?

U intervjuu sa Čarlijem Roseom, nakon izlaska njegovog filma "Džeki Braun" davne 1997. godine, Tarantino je otkrio ko su po njemu pet najboljih glumaca tog vremena. 

U filmu Pem Grier glumi glavnu ulogu, a druga poznata glumačka imena uključuju Semjuel L. Džeksona, Bridžet Fondu, Roberta Forstera i Majkla Kitona, kao i Roberta De Nira u ulozi Luisa Gare.

A upravo je za De Nira imao najviše reči hvale u intervjuu s Roseom.

"On zaslužuje svoju reputaciju verovatno najvećeg glumca svoje generacije. Mislim da je on najbolji glumac na svetu. Nikada nisam video glumca koji se tako potpuno uživi u lik. A ono što mislim pod tim je kad Robert glumi Luisa, on radi iz trenutka u trenutak. Toliko je u liku", rekao je Tarantino.

Tarantino je ranije hvalio i druge glumce pa je tako jednom prilikom utvrdio kako je Majkl Parks najveći glumac svog vremena.

"Veliki sam obožavatelj glumaca koji se ponašaju divlje. Mislim da je Majkl Parks jedan od najboljih glumaca koji je ikada nastao u našem životu. On glumi u "From Dusk Till Dawn", rekao je Tarantino u intervjuu s Džimom Hobermanom.

Na pitanje o istaknutim glumcima iz njegove "generacije", Tarantino je odgovorio:

"Šon Pen, Tim Rot i Nik Kejdž. Tim zbog svoje svestranosti i okrutnosti. Ima taj kameleonski kvalitet. Šon zbog harizme čistog seksualnog nasilja. I Nik Kejdž samo zbog neustrašivosti. Ne verujem da sam ikada video drugog glumca u istoriji filma koji je napravio karijeru pogrešno glumeći, ali je uvek dorastao prilici u kojoj se nalazi."

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: