Sreda, 12.11.2014.

10:09

Šešelj u avionu, u Srbiji oko 13h

Vojislav Šešelj krenuo za Beograd. Po povratku iz Haga kratko će se obratiti novinarima na aerodromu, a zatim će se uputiti u stranku, kaže Vjerica Radeta.

Izvor: B92

Default images

Posle 12 godina provedenih u Haškom pritvoru bez presude, haški optuženik i lider SRS Vojislav Šešelj trebalo bi da danas oko 13 stigne u Beograd.

Kako je potpredsednica SRS rekla za Radio B92, sa Šešeljem je dogovreno da po dolasku u Srbiju prvo dođe u sedište Srpske radikalne stranke u Zemunu.

"Mi ćemo biti na aerodromu. Očekujemo i dolazak dosta ljudi, jer nam se mnogi javljaju i pitaju kada Šešelj stiže. Predsednik će se verovatno kratko obratiti novinarima na samom aerodromu i onda ćemo sa aerodroma da idemo u stranku", kaže Radeta. "Razgovali smo sa policijom i verujem da će i ona uraditi svoj deo posla. Takođe ćemo imati i svoje obezbeđenje na mitingu i verujem da će sve proći u najboljem redu. Članovi SRS jedva čekaju da vide svog predsednika i ne pada im na pamet da prave bilo kakav incident", kaže Radeta.

Što se tiče polemike da li Šešelj može ili ne može da destabilizuje Srbiju, Radeta kaže:

"On ne može da je destabilizuju. Šešelj nikada ne bi destabilizovao Srbiju. On može samo da radi na tome da se Srbija stabilizuje jer je ona nestabilna i politički i ekonomski i u svakom drugom pogledu“.

Pristalice SRS okupile su se na beogradskom aerodromu i nose stranačke zastave, majice i bedževe sa Šešeljevim likom, a organizovano je i stranačko obezbeđenje.

Na aerodromu su i brojne domaće i strane novinarske ekipe, a prisutan je i manji broj policajaca, kao i nekoliko policijskih vozila. Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović objavio je na Tviteru da je Vojislav Šešelj stigao na amsterdamski aerodrom i da se nalazi na pisti okružen sa pedset policajaca.

Avion kojim će Šešelj doputovati u Srbijupoleteo je u 10.40.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: