Svet 0

19.05.2024.

16:33

Velika drama u toku: Da li je iranski predsednik živ? Još uvek se ništa ne zna

Iranska državna televizija izvestila je da je helikopter sa predsednikom Ebrahimom Raisijem "teško sleteo", bez detaljnijeg objašnjenja.

Izvor: Novosti

Velika drama u toku: Da li je iranski predsednik živ? Još uvek se ništa ne zna
Shutterstock/zef art

Podeli:

"Predsednik je dobro", izvestila je malo kasnije novinska agencija Mehr.

Oni su dodali da Raisi putuje automobilom kao deo kolone u Tabriz, glavni grad provincije istočni Azerbejdžan.

Nakon što je objavila ovu vest, agencija Mehr je nedugo zatim i povukla, a sada se govori o teškom sletanju helikoptera.

Iranski mediji prenose kontradiktorne informacije o tom događaju za koji još nema službene potvrde.

Prema "Teheran tajmsu", helikopter je leteo u konvoju od tri letelice, od kojih su dve sletele na odredište sa nekoliko ministara i zvaničnika. Navode i da su u helikopteru bili imam iz Tabriza, kao i šef diplomatije Hosein Amirabdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko drugih, navodi iranska državna agencija IRNA.

Ni IRNA ni državna TV nisu dale nikakve informacije o Raisijevom stanju.

IRNA je područje gde je došlo do incidenta nazvala "šumom".

Jedan službenik lokalne vlade upotrebio je reč "nesreća" kako bi opisao incident, ali je priznao iranskim novinama da on sam još nije stigao na mesto događaja, javlja AP.

U međuvremenu, agencija Fars je nakon izveštaja o incidentu sa helikopterom Raisija, pozvala Irance ''da se mole'' za predsednika, preneo je Rojters.

Spasilačke snage Crvenog polumeseca i dodatne vojne i policijske snage započele su masovnu operaciju na pronalaženju helikoptera nakon prvih izveštaja o mogućoj nesreći, navodi Tasnim.

Na teren je upućeno 16 spasilačkih ekipa, ali zbog neprohodnosti terena i nepovoljnih vremenskih uslova, posebno jake magle, akcija traganja i spasavanja će potrajati, piše IRNA.

Raisi je posetio iransku provinciju Istočni Azerbejdžan, a državna televizija je opisala područje helikopterskog incidenta da se nalazi u blizini Jolfe, grada na granici sa Azerbejdžanom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: