Društvo 0

19.05.2024.

16:57

U planu turističko-sportska zona na ovoj lokaciji MAPA

Na delu Mišeluka u Novom Sadu planira se turističko-sportsko-rekreativna zona, u kojoj preovlađuju vanstambeni sadržaji.

Izvor: 021.rs

U planu turističko-sportska zona na ovoj lokaciji MAPA
Shutterstock/Aleksandar Todorovic

Podeli:

Konceptualni okvir plana detaljne regulacije ove prostorne celine na Mišeluku, koji je trenutno na uvidu, obuhvata prostor od 3,40 hektara koji se nalazi na uglu Ulice majora Tepića i državnog puta.

Urbanisti se u kreiranju ovog dokumenta pozivaju na Generalni urbanistički plan za Novi Sad do 2030. godine i Plan generalne regulacije Mišeluka sa ribnjakom, koji je nedavno usvojen.

Kako piše u dokumentu, ovaj prostor je gotovo neizgrađen, osim dva nelegalno izgrađena objekta i jedan legalni za stanovanje. Ostatak prostora je pod zelenilom.

Objekti koji će se planirati, piše, mogu biti u funkciji turizma, sporta ili određene vrste poslovanja do tri sprata, sa mogućnošću izgradnje suterena ili podruma.

U okviru namena turističko-sportsko-rekreativne površine predlaže se uređenje otvorenih terena za različite sportske kategorije (fudbal, košarka, trim staze, mini golf i slično), kao i postavka dečijeg igrališta.

Pored sportskih sadržaja, predlaže se uređenje postavkom informacionih punktova, kao i edukativnih radionica u prirodi.
Konceptualni okvir biće na ranom javnom uvidu do 31. maja, do kada se mogu dostaviti i primedbe i sugestije na plan.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: