Petak, 22.08.2014.

10:28

Zemljotres potresao Halkidiki

Zemljotres jačine 5.1 stepeni Rihterove skale pogodio je Halkidiki, a povređenih i materijalne štete u tom potresu nije bilo, saopštili su grčki zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Default images

Epicentar zemljotresa bio je na 89 kilometara južno od grčkog drugog po veličini grada, Soluna i 271 kilometar severno od Atine, prenela je agencija AP.

Grčko ostrvo Kefalonija u januaru i februaru pogodila su dva zemljotresa jačine šest stepeni po Rihteru, oštetivši tom prilikom zgrade, a, na sreću, nije bilo težih povreda.

Grčka se nalazi na seizmološki veoma aktivnom delu sveta, a većina zemljotresa koja se dogodjaju vrlo često prodju bez posledica, dodala je američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: